Vakıf Hakkında

Vakıf Hakkında

“Önce İnsan”, ”Toplumdan Aldığını Büyüterek Toplumla Paylaşma” ilkeleri ışığında 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kuruluş tüzüğünün 25 Ocak 2000 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla tüzel kişiliğine kavuşmuştur.

Kurucularımız Mehmet Ali Abalıoğlu, İsmet Abalıoğlu, Nermin Ülkü, Necla Pamukcu ve Zümrüt Erikoğlu’nun babaları Cafer Sadık Abalıoğlu’nun adını taşıyan Vakfımız eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında faaliyet göstermektedir.

Vakfın kuruluşunda amaçlanan; Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde yükseldiği ilkelere sahip çıkan, kişisel ve mesleki gelişimini maddi imkânsızlıklar nedeniyle sürdüremeyen gençlerin, eğitim ve öğretim yoluyla topluma yararlı birer birey ve örnek vatandaş olarak kazandırılmasına katkı sağlamaktır. Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına, gelecek nesillere taşınmasına katkıda bulunacak eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştirmektir.

Bu amaçlarla;

• Karşılıksız burs vererek başarılı ancak maddi imkânları sınırlı üniversite ve meslek lisesi öğrencilerinin eğitimlerine destek oluyoruz.
  • Ekonomimize nitelikli işgücü kazandırmak ve meslek liselerine dikkat çekmek amacı ile gerçekleştirdiğimiz ”Nitelikli Teknik Güçlü Türkiye Projesi” kapsamında meslek lisesi öğrencilerine hem burs imkânı tanıyor hem de kişisel gelişim ve mesleki eğitimler vererek gelişimlerine katkıda bulunuyoruz, grup şirketlerimizde staj olanağı tanıyoruz.
  • Denizli’nin kültürel gelişimine önem veren vakfımız, 2003 yılından bu yana “Geçmişten Günümüze Denizli” dergisini Denizlilere sunmaktadır. Tamamıyla gönüllülük esasına dayalı olarak destek veren ve çoğu akademisyenlerden oluşan Yayın Kurulunun özverili gayretleriyle, unutulmaya yüz tutmuş eski yaşantılarımızı, örf ve adetlerimizi, anılarımızı, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyor, Şehrimizde iz bırakan kişileri, yaşantılarını ve tecrübesi ile örnek olacak toplum liderlerini tanıtıyoruz. Dergimize dergi.csavakfi.org.tr adresinden online olarak ulaşılmaktadır.
  • Açılışı 2006 yılında Merhum Turgut Özakman tarafından gerçekleştirilen vakfımız bünyesindeki Necla Pamukcu Kütüphanesi Denizli Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “Özel Kütüphaneler“ kapsamına alınmıştır. Tüm Denizli halkına açık olan kütüphane kapsamında kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirmekteyiz.
  • Toplumun pek çok kesimini eğitici ve aydınlatıcı konferanslar, söyleşiler, toplantılar ve sergiler düzenliyoruz.
  • Pamukkale Üniversitesi ve farklı STK’lar ile sürekli işbirliği çerçevesinde ortak projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz.
  • Ortaokul öğrencilerinin erken yaşta bilime yönelmeleri ve bunu yaparken hangi bilim alanlarında kariyer geliştirebileceğini fark etmelerini sağlayan proje ve yarışmalar gerçekleştiriyoruz.
  • Kültür-Sanat alanlarında ve mesleki liselerinde okuyan öğrencilere yönelik AB projeleri geliştiriyor ve uyguluyoruz.