Kültürlerarası Resim Kampı

Yorum yapılmamış

Home Hibe Projeleri

Kültürlerarası Resim Kampı

Kültürlerarası diyaloğu güçlendirmek, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesini sağlamak amacıyla, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve Associazione di Promozione Sociale Lunaria tarafından gerçekleştirilen Kültürlerarası Resim Kampı projesi, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finansmanı ile hayata geçirildi.

İtalya’da faaliyet gösteren Associazione di Promozione Sociale Lunaria kuruluşu ile ortak yapılan proje, sivil toplum faaliyetlerinin uluslararası alana yayılmasını, kültürlerarası diyaloğu desteklemeyi ve böylece Avrupa Birliği ile Türkiye arasında kültür ve sanat yönünden uzun vadeli bir işbirliği sağlamayı amaçlıyor.

Kamp süresince yukarıda adı geçen ressamlar kendi çizgilerinde eserler ortaya çıkardı ve bu çalışmaları yaparken Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fatültesi-Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğrencileri de onlara eşlik ettiler. Ayrıca katılımcılar öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, seminerler gerçekleştirdiler.

Organizasyon kapsamında bir de Resim Yarışması düzenlendi. Türkiye genelinde 31 yaşından gün almamış tüm genç sanatçılara açık olan yarışma ile genç ressamlara yeni ufuklar açmak, onların gelişimine katkıda bulunmak ve gençleri üretime teşvik ederek sanatsal verimliliklerini artırmak hedeflendi.

Kamp süresince ortaya çıkan eserler ile resim yarışmasında dereceye giren ilk üç eser; ilk olarak Associazione di Promozione Sociale Lunaria ev sahipliğinde Roma’da Senso Art Gallery’de sergilendi.

Avrupa ve Türkiye’den çok değerli 20 ressamın yaptıkları 42 eser Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi-Sergi Salonu’nda 21 Eylül-20 Ekim 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluştu.

Ressamlar:

• Habip Aydoğdu