Çocuk-Ebeveyn İşbirlikli Görsel Sanatlar Atölyesi

Yorum yapılmamış

Home Etkinliklerimiz

Çocuk-Ebeveyn İşbirlikli Görsel Sanatlar Atölyesi

Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümü Arş.Gör.Sayın Ceren Tekin Karagöz, Çocuk-Ebeveyn İşbirlikli Görsel Sanatlar Atölyesi’nde görsel kültür kuramının kullanılması ile oluşturulan 10 haftalık program uygulanmıştır. Program 12 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında devam etmiştir. Atölye etkinlikleri yoluyla katılımcıların, aile içi yaşam üzerine düşünme, sosyal hayat sorgulaması, medya sorgulamaları ve duygular üzerine düşünmeleri sağlanmaya çalışılmıştır.  Bu bağlamda “Gündelik Yaşam Sanat Tarihi Yansımaları”, “Tek renkle yaşam”, “Çok tüketmek”, “Bağlanmak”, “Robotların anıları”, “Güncel ve geleneksel imgeler”, “Fotoğrafın ardındaki hikaye”, “Benim kentim”, “Yenilenmiş sanat tarihi”, “Gölgelerle oynamak” etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Etkinliklerde önce bir ya da birkaç güncel sanatçı ve eserleri üzerine tartışılmış ardından bu sanatçılardan yola çıkılarak sorgulamalar yapılmış ve atölye çalışmaları gerçekleştirilmiştir.